Foutmelding

  • Notice: Undefined variable: tr in include() (regel 18 van /home/vhosting/ab/vhost0048379/domains/kineflex.nl/htdocs/www/sites/all/modules/kineflex/blogblocks/blogblocks_overview.tpl.php).
  • Notice: Trying to get property 'tid' of non-object in include() (regel 18 van /home/vhosting/ab/vhost0048379/domains/kineflex.nl/htdocs/www/sites/all/modules/kineflex/blogblocks/blogblocks_overview.tpl.php).
  • Notice: Undefined variable: tr in include() (regel 19 van /home/vhosting/ab/vhost0048379/domains/kineflex.nl/htdocs/www/sites/all/modules/kineflex/blogblocks/blogblocks_overview.tpl.php).
  • Notice: Trying to get property 'name' of non-object in include() (regel 19 van /home/vhosting/ab/vhost0048379/domains/kineflex.nl/htdocs/www/sites/all/modules/kineflex/blogblocks/blogblocks_overview.tpl.php).
  • Notice: Undefined variable: tr in include() (regel 19 van /home/vhosting/ab/vhost0048379/domains/kineflex.nl/htdocs/www/sites/all/modules/kineflex/blogblocks/blogblocks_overview.tpl.php).
  • Notice: Trying to get property 'count' of non-object in include() (regel 19 van /home/vhosting/ab/vhost0048379/domains/kineflex.nl/htdocs/www/sites/all/modules/kineflex/blogblocks/blogblocks_overview.tpl.php).
  • Deprecated function: The each() function is deprecated. This message will be suppressed on further calls in menu_set_active_trail() (regel 2405 van /home/vhosting/ab/vhost0048379/domains/kineflex.nl/htdocs/www/includes/menu.inc).

Blog

Groenten risotto

Geplaatst op: donderdag, februari 13, 2014 - 19:44

Hierbij het recept van een overheerlijke veganistische groenten risotto voor 4 personen.

Ingrediënten:
4 el olie
1 ui, gehakt
175 gram bruine rijst of zilvervlies rijst
3 teentjes knoflook
6 dl water
1 tl zout
2 stengels bleekselderij in dunne plakjes
1 rode paprika zonder zaadjes en zaadlijsten in dobbelsteentjes
250 gram champignons in plakjes
1 blik (425 gram) rode nierbonen
3 el gehakte peterselie
1 el shoyu
50 gr geroosterde cashewnoten

Verwarm 2 eetlepels van de olie in een pan en fruit hierin de ui. Voeg de rijst en 2 teentjes knoflook toe en laat ze, al roerend, 2 minuten meebakken. Voeg het water en zout toe en breng het geheel al roerend aan de kook. Dek de pan af en laat 35-40 minuten zachtjes pruttelen, tot al het water is geabsorbeerd.

Verwarm de rest van de olie in een koekenpan, voeg de selderie en de rode paprika toe en bak ze in 5 minuten mee, tot ze zacht zijn. Voeg de champignons en de rest van de knoflook toe en laat dit 3 minuten meebakken.

Aantal reacties: 0

Hulp gezocht!

Geplaatst op: zondag, juni 16, 2013 - 08:42

 Hulp gezocht!

Welke hulpvragen heb jij? Waar zoek jij antwoord op? Welke vragen heb jij om je gezondheid te kunnen verbeteren?

Jij kunt mij helpen door te vertellen waar je tegenaan loopt in het dagelijks leven. Ik help je de eerste stappen te nemen in je nieuwe leven.

Aantal reacties: 0

Voeten

Geplaatst op: vrijdag, februari 21, 2014 - 10:35

 

Voeten         

Het lichaam bestaat uit een romp, ledematen en een hoofd. Oké, ook handen doen mee, maar voeten? Nee, die zijn zo ver weg. Die worden vaak vergeten.

Met handen kan je in je neus peuteren, een glas water naar je mond brengen, je billen afvegen, de kat aaien en eten koken. Wat kan je met voeten? Staan en lopen. Dat is het zo ongeveer wel. Voeten zitten dan ook in het verdomhoekje. Ver weg van het verstand en alleen mogelijk voor eenvoudige doeleinden.

Aantal reacties: 0

Loslaten

Geplaatst op: maandag, maart 25, 2013 - 17:25

 

Loslaten

Dat klinkt makkelijk: loslaten. Laten en los, los en laten. Het is zo’n makkelijk woord dat je het niet eens hoeft te spellen. De klank geeft de spelling aan. Hoe kan een dergelijk makkelijk woord dan zo’n impact hebben op vele levens?

Zwangere vrouwen houden hun kindje vast. Vanaf de geboorte begint het proces van loslaten. Na negen maanden zijn er anderen die ook voor het kind kunnen zorgen. Loslaten dus.

Op vakantie gaan. Werk wordt overgenomen door je collega’s. De planten krijgen water van de buurvrouw. Dat hond wordt opgevangen door een ander. Vertrouwen en loslaten.

Aantal reacties: 1

Doelbewust

Geplaatst op: dinsdag, maart 5, 2013 - 20:50

 

Doelbewust.

Het hebben van een doel geeft je houvast op de weg er naar toe. Zo werd mijn doel voor dit jaar de grenzen van mijn fysieke kunnen opzoeken. Dit is een lekker breed en veilig doel en door de weg over 9 maanden te spreiden kan ik het lekker uitstellen.

Inderdaad. Uitstellen. Ik heb een stok achter de deur is nodig om tot een doel te bereiken. De Alpe d’Huez werd mijn stok en door deze stok publiekelijk te maken creëerde ik een tweede stok. Dat heb ik allemaal bedacht zonder echt te beseffen dat mijn doel best hoog gegrepen is: twintig kilo overgewicht en knie en schouderblessures in het recente verleden.

Aantal reacties: 0

Welkom Energie

Geplaatst op: woensdag, februari 20, 2013 - 14:54

Welkom energie.

Sinds zeven dagen is het vasten een onderdeel van mijn leven. Anders dan voorgaande jaren, nu meer gericht op naar binnen toe.

Dat heb ik geweten; wat een onbewuste verslavingen heb ik opgedaan in de loop der maanden. Twitter en facebook deden zijn entree. Maar ook het direct beantwoorden van sms-jes, mails en telefoon. Het gevoel direct te moeten reageren deed mijn hartslag verhogen.

Aantal reacties: 2

Vasten

Geplaatst op: woensdag, februari 13, 2013 - 13:09

 

Vasten     

Steeds vaker is het in het nieuws: een vasten periode. Elk geloof heeft wel zo’n periode van onthouding van eten en drinken en bezinning op het dagelijks leven.

De 40 dagen vasten refereren naar Bijbelse verhalen: 40 dagen was Mozes op de berg, 40 jaren zwierf het volk van Israël door de woestijn. En voor men aan de 40 dagen vasten voor Pasen begon viert men uitgebreid feest. Carnaval. Een feest van uitbundigheid, anders dan alle dag zijn, saamhorigheid, drank en plezier. Daarna de 40 dagen van bezinning en naar binnen keren.

Aantal reacties: 0

Tijdgebrek, een bizar fenomeen

Geplaatst op: woensdag, november 7, 2012 - 20:28

 

Tijdgebrek, een bizar fenomeen

In mijn praktijkruimte hangt een spreuk: ‘Als tijd geld is, hoe arm ben je dan als je geen tijd hebt’. Een vreemde spreuk. Tijd is niet vast te pakken, niet te ruiken, niet te voelen. Hoe kan je dan ‘tijd hebben’. Waarom ervaar ik dan soms tijdgebrek?

Tijd is de 4e dimensie na hoogte, lengte en breedte. Tijd is meetbaar.

Aantal reacties: 0

Water

Geplaatst op: zondag, november 4, 2012 - 20:07

Water drinken is een hot item tegenwoordig. Hoeveel water moet je drinken? Is koffie ook water? Ik hanteer het volgende:

1. voor elke 30-40 kg lichaamsgewicht 1 liter water of kruidenthee

2. voor elke kop koffie, zwarte thee melk, bier, wijn, cola of welk drinken dan ook: een zelfde hoeveelheid water drinken.

Houd het volgende in gedachten:

- de nieren van een volwassen lichaam maken 150 – 180 liter urine aan per dag. Er is een enorm filtratieproces gaande. De urine wordt weer opgenomen in je lichaam, slechts anderhalve liter plas je uit.

- bij donkere en sterk ruikende urine heb je te weinig water gedronken.

- het duurt ongeveer 3 weken voor je gewend bent aan meer water drinken.

Aantal reacties: 0

Koken, een dagelijkse frustratie

Geplaatst op: dinsdag, november 6, 2012 - 07:12

Koken, een dagelijkse frustratie.

Wie kent niet de vraag: ‘Wat eten we vanavond’. Vroeger was bij mij thuis het standaard antwoord: ‘Dat zie je wel als het op tafel staat’. Grrr, wat een frustratie was dat, nooit een duidelijk antwoord. Maar als ik daaraan terug denk had ik kunnen weten wat we zouden eten. Elke dag aardappelen, vlees en groenten. Met op hoogtijdagen kip met patat en appelmoes. Van pizza, pasta of knoflook had mijn moeder nog nooit gehoord.

Later kwam er wel eens rijst of macaroni om de hoek kijken. Echt plezier en fantasie in koken had mijn moeder niet. Het was ook frustrerend voor haar, binnen een kwartier het eten op en nauwelijks een dank je wel.

Aantal reacties: 0

Pagina's

Subscribe to Blog