Foutmelding

  • Notice: Undefined variable: tr in include() (regel 18 van /home/vhosting/ab/vhost0048379/domains/kineflex.nl/htdocs/www/sites/all/modules/kineflex/blogblocks/blogblocks_overview.tpl.php).
  • Notice: Trying to get property 'tid' of non-object in include() (regel 18 van /home/vhosting/ab/vhost0048379/domains/kineflex.nl/htdocs/www/sites/all/modules/kineflex/blogblocks/blogblocks_overview.tpl.php).
  • Notice: Undefined variable: tr in include() (regel 19 van /home/vhosting/ab/vhost0048379/domains/kineflex.nl/htdocs/www/sites/all/modules/kineflex/blogblocks/blogblocks_overview.tpl.php).
  • Notice: Trying to get property 'name' of non-object in include() (regel 19 van /home/vhosting/ab/vhost0048379/domains/kineflex.nl/htdocs/www/sites/all/modules/kineflex/blogblocks/blogblocks_overview.tpl.php).
  • Notice: Undefined variable: tr in include() (regel 19 van /home/vhosting/ab/vhost0048379/domains/kineflex.nl/htdocs/www/sites/all/modules/kineflex/blogblocks/blogblocks_overview.tpl.php).
  • Notice: Trying to get property 'count' of non-object in include() (regel 19 van /home/vhosting/ab/vhost0048379/domains/kineflex.nl/htdocs/www/sites/all/modules/kineflex/blogblocks/blogblocks_overview.tpl.php).
  • Deprecated function: The each() function is deprecated. This message will be suppressed on further calls in menu_set_active_trail() (regel 2405 van /home/vhosting/ab/vhost0048379/domains/kineflex.nl/htdocs/www/includes/menu.inc).

Doelbewust

Geplaatst op: 05-03-2013 20:50

 Doelbewust. Het hebben van een doel geeft je houvast op de weg er naar toe. Zo werd mijn doel voor dit jaar de grenzen van mijn fysieke kunnen opzoeken. Dit is een lekker breed en veilig doel en door de weg over 9 maanden te spreiden kan ik het lekker uitstellen. Inderdaad. Uitstellen. Ik heb een stok achter de deur is nodig om tot een doel te bereiken. De Alpe d’Huez werd mijn stok en doo...

Aantal reacties: 0
Geplaatst op: di, 03/05/2013 - 20:50

 

Doelbewust.

Het hebben van een doel geeft je houvast op de weg er naar toe. Zo werd mijn doel voor dit jaar de grenzen van mijn fysieke kunnen opzoeken. Dit is een lekker breed en veilig doel en door de weg over 9 maanden te spreiden kan ik het lekker uitstellen.

Inderdaad. Uitstellen. Ik heb een stok achter de deur is nodig om tot een doel te bereiken. De Alpe d’Huez werd mijn stok en door deze stok publiekelijk te maken creëerde ik een tweede stok. Dat heb ik allemaal bedacht zonder echt te beseffen dat mijn doel best hoog gegrepen is: twintig kilo overgewicht en knie en schouderblessures in het recente verleden.

Vol goede moed van start gegaan, van twee naar drie keer per week sporten. Onder begeleiding van de sportinstructeur aan de slag. Vol bravoure sporten en dat lekker rondbazuinen. En maar vertellen dat het gaat om de weg naar je doel en niet om het doel zelf.

Nou echt niet, het doel is leuk, maar de weg (een strakker lijf, gezonder en bewuster bewegen) is van wezenlijk belang. Want dat ziet een ander en dan krijg ik een fijn schouderklopje.

Waar komt dat toch vandaan: geldingsdrang, complimentenhonger, schouderklopjes en  affectie? Waarom is het van de ene kant prettig en aan de andere kant beschamend. Want laten we eerlijk zijn. Zo geweldig is het niet om een fysieke uitdaging te doen. Het is beschamend dat je een uitdaging nodig hebt om fysiek weer fit te worden. En vooral beschamend dat ik het belangrijkste wat ik heb, een gezond lichaam, 20 jaar heb verwaarloosd.

Morgen weer op de fiets. Kilometers maken. Naar de sportschool. Krachttraining. Hart laten pompen. Zweten. Afzien. Met een glimlach ga ik dat complimentje, schouderklopje en bemoedigend praatje ontvangen. Het doel heiligt tenslotte de middelen…

Reactie toevoegen