Foutmelding

  • Notice: Undefined variable: tr in include() (regel 18 van /home/vhosting/ab/vhost0048379/domains/kineflex.nl/htdocs/www/sites/all/modules/kineflex/blogblocks/blogblocks_overview.tpl.php).
  • Notice: Trying to get property 'tid' of non-object in include() (regel 18 van /home/vhosting/ab/vhost0048379/domains/kineflex.nl/htdocs/www/sites/all/modules/kineflex/blogblocks/blogblocks_overview.tpl.php).
  • Notice: Undefined variable: tr in include() (regel 19 van /home/vhosting/ab/vhost0048379/domains/kineflex.nl/htdocs/www/sites/all/modules/kineflex/blogblocks/blogblocks_overview.tpl.php).
  • Notice: Trying to get property 'name' of non-object in include() (regel 19 van /home/vhosting/ab/vhost0048379/domains/kineflex.nl/htdocs/www/sites/all/modules/kineflex/blogblocks/blogblocks_overview.tpl.php).
  • Notice: Undefined variable: tr in include() (regel 19 van /home/vhosting/ab/vhost0048379/domains/kineflex.nl/htdocs/www/sites/all/modules/kineflex/blogblocks/blogblocks_overview.tpl.php).
  • Notice: Trying to get property 'count' of non-object in include() (regel 19 van /home/vhosting/ab/vhost0048379/domains/kineflex.nl/htdocs/www/sites/all/modules/kineflex/blogblocks/blogblocks_overview.tpl.php).
  • Deprecated function: The each() function is deprecated. This message will be suppressed on further calls in menu_set_active_trail() (regel 2405 van /home/vhosting/ab/vhost0048379/domains/kineflex.nl/htdocs/www/includes/menu.inc).

Koken, een dagelijkse frustratie

Geplaatst op: 04-11-2012 19:44

Koken, een dagelijkse frustratie.Wie kent niet de vraag: ‘Wat eten we vanavond’. Vroeger was bij mij thuis het standaard antwoord: ‘Dat zie je wel als het op tafel staat’. Grrr, wat een frustratie was dat, nooit een duidelijk antwoord. Maar als ik daaraan terug denk had ik kunnen weten wat we zouden eten. Elke dag aardappelen, vlees en groenten. Met op hoogtijdagen kip met patat en appelmo...

Aantal reacties: 0
Geplaatst op: di, 11/06/2012 - 07:12

Koken, een dagelijkse frustratie.

Wie kent niet de vraag: ‘Wat eten we vanavond’. Vroeger was bij mij thuis het standaard antwoord: ‘Dat zie je wel als het op tafel staat’. Grrr, wat een frustratie was dat, nooit een duidelijk antwoord. Maar als ik daaraan terug denk had ik kunnen weten wat we zouden eten. Elke dag aardappelen, vlees en groenten. Met op hoogtijdagen kip met patat en appelmoes. Van pizza, pasta of knoflook had mijn moeder nog nooit gehoord.

Later kwam er wel eens rijst of macaroni om de hoek kijken. Echt plezier en fantasie in koken had mijn moeder niet. Het was ook frustrerend voor haar, binnen een kwartier het eten op en nauwelijks een dank je wel.

Natuurlijk zou ik het totaal anders doen. Op kamers kookte ik gevarieerd met smalle beurs. Sinds 25 jaar vegetarisch. Op bezoek bij mijn ouders kookte ik de warme prak. Schoenzolen volgens mijn vader. Een bijzondere benaming voor mijn groenten flappen. Ik was gepikeerd en gefrustreerd. Had ik daar nou anderhalf uur voor in de keuken gestaan!

En nu? Nu vragen mijn kinderen ook wat de pot schaft. Nu sta ik aan de andere kant, ook frustrerend. Want daar zit het probleem. Wat moet ik koken. Dat begint al op donderdagavond als het boodschappenbriefje gemaakt wordt. Zucht. Wie wil wat eten? Wat zijn de activiteiten komende week? Zijn er nog eters? Wie lust wat niet? En dan moet er ook nog gezond en gevarieerd gekookt worden. Zucht.

Het heeft even geduurd maar ik heb de oplossing gevonden: twee groentes mag je niet ‘lusten’, je mag één keer per week opgeven welke groenten je graag wilt eten, per dag staat in de agenda wat de pot schaft (zonder garantie dat het ook op tafel staat), ik houd een receptenboek bij èn het allerbelangrijkste; mijn man kookt!

 

Reactie toevoegen