Foutmelding

  • Notice: Undefined variable: tr in include() (regel 18 van /home/vhosting/ab/vhost0048379/domains/kineflex.nl/htdocs/www/sites/all/modules/kineflex/blogblocks/blogblocks_overview.tpl.php).
  • Notice: Trying to get property 'tid' of non-object in include() (regel 18 van /home/vhosting/ab/vhost0048379/domains/kineflex.nl/htdocs/www/sites/all/modules/kineflex/blogblocks/blogblocks_overview.tpl.php).
  • Notice: Undefined variable: tr in include() (regel 19 van /home/vhosting/ab/vhost0048379/domains/kineflex.nl/htdocs/www/sites/all/modules/kineflex/blogblocks/blogblocks_overview.tpl.php).
  • Notice: Trying to get property 'name' of non-object in include() (regel 19 van /home/vhosting/ab/vhost0048379/domains/kineflex.nl/htdocs/www/sites/all/modules/kineflex/blogblocks/blogblocks_overview.tpl.php).
  • Notice: Undefined variable: tr in include() (regel 19 van /home/vhosting/ab/vhost0048379/domains/kineflex.nl/htdocs/www/sites/all/modules/kineflex/blogblocks/blogblocks_overview.tpl.php).
  • Notice: Trying to get property 'count' of non-object in include() (regel 19 van /home/vhosting/ab/vhost0048379/domains/kineflex.nl/htdocs/www/sites/all/modules/kineflex/blogblocks/blogblocks_overview.tpl.php).
  • Deprecated function: The each() function is deprecated. This message will be suppressed on further calls in menu_set_active_trail() (regel 2405 van /home/vhosting/ab/vhost0048379/domains/kineflex.nl/htdocs/www/includes/menu.inc).

Loslaten

Geplaatst op: 25-03-2013 17:25

 Loslaten Dat klinkt makkelijk: loslaten. Laten en los, los en laten. Het is zo’n makkelijk woord dat je het niet eens hoeft te spellen. De klank geeft de spelling aan. Hoe kan een dergelijk makkelijk woord dan zo’n impact hebben op vele levens? Zwangere vrouwen houden hun kindje vast. Vanaf de geboorte begint het proces van loslaten. Na negen maanden zijn er anderen die ook voor het kind...

Aantal reacties: 1
Geplaatst op: ma, 03/25/2013 - 17:25

 

Loslaten

Dat klinkt makkelijk: loslaten. Laten en los, los en laten. Het is zo’n makkelijk woord dat je het niet eens hoeft te spellen. De klank geeft de spelling aan. Hoe kan een dergelijk makkelijk woord dan zo’n impact hebben op vele levens?

Zwangere vrouwen houden hun kindje vast. Vanaf de geboorte begint het proces van loslaten. Na negen maanden zijn er anderen die ook voor het kind kunnen zorgen. Loslaten dus.

Op vakantie gaan. Werk wordt overgenomen door je collega’s. De planten krijgen water van de buurvrouw. Dat hond wordt opgevangen door een ander. Vertrouwen en loslaten.

Loslaten is ook: afscheid nemen van je jeugd, vrienden, kennissen, familieleden, maatje 38, nieuwsberichten en het stof in huis. Loslaten bij leven en loslaten door de dood.

Loslaten is een continue onderdeel van het leven. Wat voor de een eenvoudig is ‘hup weg die oude kleren’ is voor de ander moeilijk ‘misschien pas ik ooit weer in die broek’. En zo zijn er tal van voorbeelden.

Hoe komt het dat loslaten soms zo moeilijk is? Is het een verlangen naar hoe het was? Welke angst komt om de hoek kijken? Wiens ego zit in de weg?

Loslaten is vertrouwen. Ik vertrouw er op dat wat ik loslaat zijn weg wel vindt.

Wauw, wat een opluchting: wat ik loslaat vindt zijn eigen weg! Ik ga gelijk mijn nieuwe oude kleren wegdoen. Wie wil nog maatje 38 uit de 20e eeuw?

 

 

Reacties

Ja Michaëla; ik denk aan de NEI-sessie. Toen had ik ook als één van de drie flesjes 'loslaten'. Ik vertrouw er op dat wat ik loslaat zijn weg wel vindt. Dat is een mooie...als je dat vertrouwen weet te vinden is het een stuk makkelijker.

Reactie toevoegen