Foutmelding

  • Notice: Undefined variable: tr in include() (regel 18 van /home/vhosting/ab/vhost0048379/domains/kineflex.nl/htdocs/www/sites/all/modules/kineflex/blogblocks/blogblocks_overview.tpl.php).
  • Notice: Trying to get property 'tid' of non-object in include() (regel 18 van /home/vhosting/ab/vhost0048379/domains/kineflex.nl/htdocs/www/sites/all/modules/kineflex/blogblocks/blogblocks_overview.tpl.php).
  • Notice: Undefined variable: tr in include() (regel 19 van /home/vhosting/ab/vhost0048379/domains/kineflex.nl/htdocs/www/sites/all/modules/kineflex/blogblocks/blogblocks_overview.tpl.php).
  • Notice: Trying to get property 'name' of non-object in include() (regel 19 van /home/vhosting/ab/vhost0048379/domains/kineflex.nl/htdocs/www/sites/all/modules/kineflex/blogblocks/blogblocks_overview.tpl.php).
  • Notice: Undefined variable: tr in include() (regel 19 van /home/vhosting/ab/vhost0048379/domains/kineflex.nl/htdocs/www/sites/all/modules/kineflex/blogblocks/blogblocks_overview.tpl.php).
  • Notice: Trying to get property 'count' of non-object in include() (regel 19 van /home/vhosting/ab/vhost0048379/domains/kineflex.nl/htdocs/www/sites/all/modules/kineflex/blogblocks/blogblocks_overview.tpl.php).
  • Deprecated function: The each() function is deprecated. This message will be suppressed on further calls in menu_set_active_trail() (regel 2405 van /home/vhosting/ab/vhost0048379/domains/kineflex.nl/htdocs/www/includes/menu.inc).

Tijdgebrek, een bizar fenomeen

Geplaatst op: 07-11-2012 20:28

 Tijdgebrek, een bizar fenomeen In mijn praktijkruimte hangt een spreuk: ‘Als tijd geld is, hoe arm ben je dan als je geen tijd hebt’. Een vreemde spreuk. Tijd is niet vast te pakken, niet te ruiken, niet te voelen. Hoe kan je dan ‘tijd hebben’. Waarom ervaar ik dan soms tijdgebrek? Tijd is de 4e dimensie na hoogte, lengte en breedte. Tijd is meetbaar. Nieuwsgierig geworden naar synon...

Aantal reacties: 0
Geplaatst op: wo, 11/07/2012 - 20:28

 

Tijdgebrek, een bizar fenomeen

In mijn praktijkruimte hangt een spreuk: ‘Als tijd geld is, hoe arm ben je dan als je geen tijd hebt’. Een vreemde spreuk. Tijd is niet vast te pakken, niet te ruiken, niet te voelen. Hoe kan je dan ‘tijd hebben’. Waarom ervaar ik dan soms tijdgebrek?

Tijd is de 4e dimensie na hoogte, lengte en breedte. Tijd is meetbaar.

Nieuwsgierig geworden naar synoniemen van tijd pak ik een woordenboek erbij. Ik las een bijzondere opsomming: tijdgebrek is tijdnood, tijdnood  is gebrek aan tijd, gebrek is een tekort,  nood is een moeilijke situatie waarin hulp nodig is.

Deze opsomming doorlezend krijg ik het benauwd, voel ik mij gespannen, bekijk ik de tijdswaarneming op mijn computer, luister ik zenuwachtig naar het getik van de klok. Denk ik aan alles wat ik nog moet doen; administratie, koken, workshops voorbereiden, sporten, boodschappen doen en vul zelf maar in. Ik ben duidelijk in nood en ik heb duidelijk een tekort aan tijd.

Gelukkig er is internet, daar vind ik de oplossing; opruimtips, agendabeheer, relativiteit van tijd, ruimte creëren, tandjes terugschakelen, psychologische hulp en nog veel meer. Met interesse en  in zeker kalmte lees ik de tips door. Er is hoop, hoop voor mij en mijn agenda. Maar dan google ik ‘hoop’, de paniek slaat nu echt toe. Een lastige zin staat daar: Hoop kun je benoemen naar het tijdsbestek waarin dat waarop je hoopt realiteit wordt.

Weer het woord tijd, weer die meting. Ik geef het op. Dan maar agenda beheer met meer ruimte tussen de afspraken. Ik klooi verder maar wat aan, bedenk dat een uur echt geen 60 minuten hoeft te zijn en geef mijn cliënten mijn tijd. Ik neem de tijd voor alles wat op mijn pad komt. Ik laat me niet meer opjutten door de tikkende klok en bedenk opgelucht de oplossing: ik heb namelijk gewoon geen gebrek en geen tijd.

 

Reactie toevoegen