Kinesiologie

Een 'sterke' spier is als een saloondeur die niet dicht wil.

Kinesiologie betekent beweging der spieren. Met behulp van Touch for Health (toets der gezondheid), volgens John F. Thie, worden 14 tot 42 spieren over het hele lichaam in balans gezet.

Dit gebeurt door een lichte druk te geven op ledematen welke diverse spieren aanspannen. Daarna volgt een eventuele correctie waardoor in het lichaam een zelfgenezend proces op gang gebracht wordt.

De behandeling van Touch for Health kan zowel staand als liggend worden gegeven en is pijnloos. Als eerste worden voortesten gedaan, zodat het evenwicht, vochtbalans, kijken en luisteren optimaal zijn. Dit gebeurt staand. Daarna neemt men plaats op de behandeltafel en worden de eerste 14 spiertesten gedaan. De eerte keer vertel ik bij elke spiertest wat ik ga doen en hoe de spier gecorrigeerd kan worden. Op die manier voelt niet alleen het lichaam wat er gebeurt maar kan je ook bewustworden van wat er met je gebeurt.

Na het in balans brengen kunnen specifieke klachten verder behandeld worden. De behandeling bestaat uit aan Touch for Health gerelateerde behandelmethoden of een van de andere therapieën die bij KinéfleX gegeven worden.